Une enfance (Give Away), TV series en filmen kijken

Deze film zag ik gisteren op mijn dvd speler. Een drama over een tiener die opgroeit bij zijn arme (in bepaalde opzichten)moeder en zijn stiefvader die een kort lontje heeft. De ouders zijn vaak dronken of stoned en de kinderen (er is nog een kind)staan er alleen voor.  Hij zorgt voor zijn jongere broertje want dat kunnen zij niet goed.

Ik vond het erg voor de jongens, maar kon evengoed medelijden hebben met de moeder die duidelijk ook veel nood heeft aan 'contact'. Ik vond het een mooie film. Heel goed geacteerd. En niet veroordelend. Over een gezin zoals er vast nog veel zijn hier en elders.

De film geef ik weg. Als je hem wil laat dan een reactie achter hier. Ik loot op woensdagnamiddag 9 november om 13 uur. Tot dan kan je een reactie achterlaten. Vertel ook even waarom je de film graag wilt zien.Ik zag ook het tweede seizoen van Breaking Bad en het zesde van The Walking Dead. De volgende serie die ik kijk is Desperate Housewives seizoen 7. De volgende film die ik kijk is De Kus. Naar de cinema wil ik volgend weekend ook nog eens gaan. De kinderen gingen deze week al naar de film met de oudste. Huisdiergeheimen dat ze heel grappig vonden. Ondertussen hebben ze zelf al een lijstje. Ze willen Storks of zoiets zien en dat van die trollen. Een dochter wil de film zien van Bridget Jones die een baby krijgt.

Op een boek kan ik me moeilijk concentreren. 's Avonds ben ik te moe.Ondertussen lukt het me zelfs om zelf al eens een grapje te maken over eergisteren. Het relativeren lukt inmiddels blijkbaar. Dank ook voor al jullie fijne reacties. Dat deed me ook goed.

Vandaag liet ik een oude man oversteken en toen zei Lies die naast mij zat (6jaar): 'Die man is oud hé mama?' En mja. Dat was best een oudere man. Tussen de 70 en 80 dus dan mag ik dat toch zeggen.

Toen vroeg ik: 'Is mama oud schat?' en het antwoord kwam onmiddellijk: 'Neen! Jij bent mama en zwanger!' Zo lief :-).Gisteren ging ik met een paar kinderen nog wat spullen halen voor de tienerkamer want daar wordt morgen aan verder gewerkt. Het is een groot werk want ook de dochter haar tienerkamer wordt geverfd.

Ik kocht ook nog wat gerief voor de Heilige man zijn feest.Ik probeer de was wat bij te houden wat minder goed lukt. Vooral omdat ik minder actief ben.

Dezer dagen loop ik geen tien keer na elkaar meer de trap op en af en bukken is lastig. Het gaat moeizaam. Maandag zie ik iemand voor de bekkenpijn.

Koken doe ik nu zo snel mogelijk. Vandaag bijvoorbeeld spaghetti met ham en room en tomaten.

Een uur in de keuken staan zit er niet meer in en af en toe kookt één der dochters.

Het grote nadeel van minder mobiel zijn is dat ik vaker achter de PC zit of in de zetel zit.

Ik heb het alleszins geprobeerd om zo lang mogelijk actief te zijn, maar besef dat het de komende maanden even wat minder gaat zijn.Zo. Ik ga nog wat verder doen met de dagdagelijkse dingen want mijn rustmoment (al is er van rust weinig sprake op een zaterdag!)is gepasseerd.Fijn weekend!

Reacties

 1. Gewoon genieten, ook al is het verplichte rust! Ik loop momenteel de benen van onder mn lijf, manlief ligt in de prak en dat is dikke miserie zeg. Niet voor het huishouden want dat draait sowieso op mij alleen. Maar potverdekke, een man die wat mankeert pfff...geen filmpjes voor mij dus lol.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ai. Ai. Tim is bijna nooit ziek thuis (of al eens een dagje)en kruipt dan meestal in zijn bed. Ik merk het verschil niet haha. Maar toen hij zes jaar geleden zijn been brak heb ik ook eens de benen van onder mijn lijf moeten lopen omdat hij wou verder wou werken en ik zijn benen was. Ik was toen hoogzwanger van Lies en ben toen voor de enigste keer voor mijn uitgerekende datum bevallen. Toen we op spoed aankwamen 's avonds laat wist men niet of het voor hem of mij was. Ik duwde zijn rolstoel de heuvel op :-)met mijn valies op zijn schoot en aan de materniteit dachten ze ook al dat we verkeerd waren. Hij heeft die nacht meer afgezien dan ik en mocht in het meest comfortabele bed liggen ;-). De enige keer dat ik een beetje 'last' had van een zieke man. Tim is gelukkig geen klager ofzo, maar ik heb al vaker gehoord dat zieke mannen niet om te lachen zijn :-).

   Verwijderen
  2. Hij is niet ziek, hij heeft 4 gekneusde ribben na een val. Das erger dan ziek zijn want hij kruipt dus niet in bed:) Met Tim herinner ik me nog. Die was wel flink toegetakeld toen he.

   Verwijderen
 2. Hallo Sandra, ik ding graag mee voor de film. Waarom ik de film zou willen zien? De trailer en jou recensie maken me benieuwd ;-) Groetjes, Amélie.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.