Shopaholic, rampzalig leesjaar...& de ongelooflijke zin in December !

Dezer dagen heb ik het gevoel een echte shopaholic te zijn.
Hoe ik bijna elke dag de baan op ga om cadeautjes voor Kerst en Nieuwjaar of Sintgerief in te slaan of het internet afschuim naar de 'leukste' items.
De verleidingen zijn groot.

Hoe hier regelmatig een pakje afgeleverd wordt. Niet allemaal cadeautjes. Af en toe ook gewoon nog iets voor de baby zoals een slaapzak (want ik heb alleen nog de slaapzakken van Fee en die zijn roze en zo)of een paar nieuwe speelschoenen voor een zoon wanneer blijkt dat de zijne echt kapot zijn nu. Pakjes aan huis laten leveren voelt al als Kerstmis.
Zelfs voor mijn geldbeugel.
Maar in december zal het dan normaal gezien wel weer 'normaal' worden.
En eens de baby er is geraak ik helemaal niet meer de deur uit de eerste tijd. Dat weet ik.

Ik pin ook veel op Pinterest, maar daar blijft het vaak bij dromen. Zoals van deze prachtige dekentjes.

2016 was een rampzalig leesjaar. Nog steeds kijk ik momenteel liever Tv reeksen en films. Nog nooit sinds ik lees heb ik zo weinig gelezen. Eind december maak ik de balans op, maar het ziet er echt niet goed uit. Ik las natuurlijk wel elke dag de krant of magazines, maar dat is iets anders dan boeken natuurlijk.
Ik heb me wel voorgenomen om in december en de maanden nadien heel veel te lezen.
Er staan nog wel wat boeken op mijn e reader. Ik heb me wel al afgevraagd of het net door de e reader kwam dat ik minder las, maar ik denk dat het gewoon zo gelopen is.

Want ik heb zin in december! Ik ben zeker dat ik alles klaar heb tegen 1 december (babydingen , Sint, Kerst, Nieuwjaar) en dat ik lange middagdutjes ga kunnen doen :-).
Vervelen ga ik me zeker niet doen en 'wachten' ook niet (hoop ik).

Maar: ik ga meer thuis zijn en wil een leesmarathon houden in december. Niet dat ik een heel jaar amper lezen ga kunnen inhalen. Maar tot 23 december wil ik alvast 10 (!) boeken uitlezen. En die ga ik zorgvuldig uitkiezen. Ik kijk zo uit naar uren lezen overdag...misschien af en toe op verplaatsing met een Latte erbij.
En ik wil in december nog met een paar mensen afspreken.

Op 4 december zetten we de Kerstboom. Anders dan andere jaren kan ik nu amper wachten.
Ik heb veel dromen want ik droom ook van een witte Kerst. Allemaal dingen die ik nooit verlangd heb. Een baby uitgerekend rond Kerst doet wat met een mens.
Het is zo anders dan andere jaren. Dat gevoel heb ik heel hard.
 
Maar we leven in het NU en nu is het november. De dagen zijn grijs en nat. Maar ik heb er geen last van. Ik kleed me lekker warm en geniet 's avonds van de haard.
Morgen hebben de jongste kinderen geen school en ga ik de hele dag lekker thuis blijven.
Gewoon bezig zijn met de kindjes en zo.
Daar ga ik ook van genieten (als ze niet teveel ruzie maken want ze kunnen er af en toe wat van).
 
Hoe zit het met jullie lezen en hebben jullie zin in december of net niet?
 
's Avonds wanneer ik naar bed ga is het ook altijd 'spannend'. Liggen onze meisjes netjes in hun eigen bedjes en moet ik enkel het nachtlampje uitknippen of liggen ze weer in ons grote bed met alle lichten aan.
Gisterenavond lagen ze weer in ons bed. Het was zo schattig dat ik wel een foto moest maken.
Boos word ik er niet om. We pakken ze op en leggen ze in hun bedje waar ze gewoon verder blijven slapen.
 
O. En morgen komt onze nieuwe hulp.
Van alles om naar uit te kijken.
 
Tot gauw.
 
 

Reacties

 1. Donker en regen, mij straffen ze d'er ni mee !!!! Reden te meer om veel kaarsjes in brand te doen en lekker gezellig onder een tv dekentje te kruipen in onze onesies ;-)
  Misschien komt het doordat ik verjaar deze maand maar ik heb november en december altijd leuke maanden gevonden en kerstmis is dé periode van het jaar voor mij. Ik ben al weken bezig met Kerst !!!! dikke knuffel van Stine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. o ja lezen : net begonnen in boek 47 van dit jaar waarvan de meeste op reader stonden !!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het net geteld en ik heb er 20 gelezen dit jaar, maar ik hoop toch aan 30 te geraken voor 2016. Dan is het jaar 2016 op leesvlak misschien toch niet zo rampzalig geweest.

   Verwijderen
 3. Enkele dagen ontdekte ik deze blog. Leuk om hier te lezen!
  Ik ben tijdens de zwangerschap van mijn dochter (3 jaar geleden) terug naar de bib beginnen gaan (rechtover de school dus ideaal). En ondertussen heeft gans ons gezin een bibkaart! Ik probeer elke dag wat te lezen voor het slapengaan, neem sowieso een boek mee in bad, lees in de auto als we ver moeten rijden,...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb vooral gelezen in de zomermaanden en ik neem mijn e reader ook mee wanneer ik naar de dokter en zo moet. Voor in de wachtzaal, maar thuis schiet het er bij in. Ik ben nochtans een grote lezer.

   Verwijderen
 4. Ik heb net alle Harry Potters gelezen, dat zijn denk ik wel een paar duizend pagina's, dan ook nog enkele boeken in functie van mijn werk (over sterven vooral) en vanavond ben ik nu eindelijk eens begonnen in een gewoon fictieboek voor volwassenen. De Nix van Nathan Hill, kan me nu al 93 pagina's boeien. Benieuwd welke tien jij gaat kiezen! Leesliefde, die vergaat niet hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb de drie eerste van Harry Potter gelezen (ik dacht dat ik ze allemaal gelezen had, maar uit mijn leeslijst blijkt van niet). Dat is al zes jaar geleden ondertussen. Hm. Misschien moet ik een Harry Potter tussen mijn leeslijst zetten. De vierde dan...
   Ik verlang wel naar lezen, maar 's avonds ben ik te moe en tegenwoordig ben ik iets te druk nog overdag met van alles bezig.
   In december wil ik dus weer op gang komen en de dvd speler links laten liggen.
   Het gekke is : mijn vijftienjarige dochter die leest normaal gezien ook enorm veel. Nog meer dan ik, maar ook zij heeft dit jaar heel weinig gelezen.
   Een lezer blijft een lezer.

   Verwijderen
 5. Ik ben altijd blij dat het weer januari is. In december is mijn man jarig rond de kerst vindt het een ramp. Op die dag is er vaak geen vers gebak te krijgen in de winkel. Soms heb je 3 "zondagen"
  Achter elkaar. De vriezer zit rond die tijd ook helemaal vol. Maar ieder jaar is het nog goed gegaan dus niet klagen. Lezen doe ik s'avonds in bed maar dat is meestal maar een half uurtje aan 30 boeken per jaar kom ik niet, lang niet. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, die foto van je meisjes, daar zou ik wel een hele decembermiddag naar willen kijken ;>)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat zijn je dochters schattig in jullie bed.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.