Zalige zondag en het getwijfel over de wandelwagen

 Eerst overwogen we nog om naar de cinema te gaan of elders, maar uiteindelijk besloten we dat (bijna)iedereen gewoon thuis zou blijven.
's Morgens deed ik nog wel wat huistaken, maar na de middag gaf ik daar de brui aan.
En we kregen een zalige zondag. Eén om in te kaderen. Heerlijk gewoon.
Laat de wind maar waaien....Het was binnen lekker warm en knus.

De kinderen speelden, lazen of keken TV. Ze met 8 in de zetel zien zitten kijken naar iets op TV was aandoenlijk. Meestal is het de helft maar.
Soms las er eens iemand een boekje voor en ook de rommel groeide overal.
Er werd gepraat, gelachen, af en toe ruzie gemaakt, ....
We waren samen. Niets moest. Dat was het belangrijkste.
En we bestelden nog eens pizza buitenshuis.

Mijn boekenkast. Daar kan ik ook van genieten nu ik voor mijn stoof zit. Ik vind het nog altijd de mooiste kast in huis.
 Links in de boekenkast zie je al een deel van de stapel van mijn leeslijst voor december. Het pakje chips had een dochter daar verstopt die dag. Ik zag het later pas op de foto. En een lichtje gemaakt door de jongens en Kerstpopjes Sonny Angels. Ik was vroeger nooit dol op poppen. Ook niet bij de oudere kinderen, maar tegenwoordig ben ik diegene die een leuke pop niet kan weerstaan ;-). En ook Lies en Fee blijken zot van poppen. Veel meer dan de oudere dochters ooit waren.
 Mijn buik groeit en groeit. Een mama die gelijk met mij uitgerekend was is ondertussen bevallen (haar buik was nog niet de helft van de mijne-we zaten samen in de wachtkamer een 14 dagen geleden) en al met haar baby op de baan. Dat heb ik elke keer weer. Mama's die rond dezelfde tijd zijn uitgerekend of zelfs weken later bevallen allemaal voor mij. Ik draag ieder kind tot de laatsten dag :-). Dat ons kind deze keer zijn geboortedag zelf mag kiezen hoop ik. Dat is niet altijd het geval geweest. Soms kozen ze zelf, soms was er een zetje nodig.
De bekkenpijn is lastig, maar ik hoop toch weer vol te dragen.
 De stoof aansteken is hier ook een ritueel geworden dat start met het uitkuisen van de stoof. Gisteren mocht de stoof heel wat vroeger aan. Het was er het ideale weer voor. De kinders hebben ook nog even in de tuin die zondag trouwens want er waaiden schatten de tuin in die hier nu wat rondslingeren als vervroegde Kerstdecoratie. Vooral sparrentakken.
Eens de stoof aan wentelde ik mij in mijn hoekje met leesvoer (voornamelijk de Flow), lijstjes, thee en lekkers. Het was een Flow die precies speciaal voor mij was gemaakt. Wat heb ik genoten van de dingen die er in stonden en ik kreeg er inspiratie door. Later blog ik daar misschien nog wel eens over. Er was veel boekeninspiratie en iets over 'zomaar wat liefs', een koffiehuisje, boekwijzers en zoveel meer.


Vandaag was dan weer te vol.
Nadat de kinderen op school en opvang waren gebracht reed ik door naar de tandarts. Maar ik was niet zo lekker opgestaan. Beetje verkouden en veel pijn in mijn bekken.
Bij de tandarts kreeg ik een mini check-up. De bedoeling was grotere 'werken', maar daar was ik niet toe in staat. Door mijn bekken kon ik amper gaan dus zolang op mijn rug liggen in de tandartsstoel werd meteen uitgesloten. Gelukkig bleek het in mijn mond mee te vallen en hij zei dat ik beter kon terug komen na de bevalling en zeker als ik wat uitgerust was (ik durf niet te bedenken hoe ik er moet uitgezien hebben!).

Nadien sprak ik onderweg af met de man. Dat is onze quality time meestal. Overdag elkaar eens ergens treffen. Thuis hebben we amper privacy en teveel meeluisterende oren. Een uurtje in de week ergens overdag om bij te praten is oké nu.

We beslisten deze keer over de wandelwagen! Soms moet de man me over een streep trekken omdat ik nog twijfel. Dat was ook zo met de wandelwagen.
Ik ben tevreden over een bepaald merk en wil dat behouden, maar een Lila/paarse koets voor ons zoontje was iets wat we allebei niet goed zagen zitten dus ik verkocht die koets vorige week op kapaza. De andere koets is van hetzelfde merk, maar een andere kleur dus. Maar het was de man die zei dat ik het moest kopen. 'Als je die wandelwagen zo supermooi vind koop die dan. ' Waarom de twijfel? Die wandelwagen is duurder en ik bedacht steeds maar wat ik met dat geld zou kunnen doen... (de hypotheek sneller aflossen vooral), maar uiteindelijk werd de knoop doorgehakt. Toch de mooie duurdere...
Dat ik opnieuw voor dat merk kies is niet te verwonderen. Het zal mijn derde worden van dit merk. Gewoon omdat het lekker rijdt. Eerst een zwarte, toen een Lila en nu een donkergroene.
Ondertussen kijk ik al uit naar lange wandelingen met ons zoontje in de wandelwagen (als ik weer normaal kan stappen!).
Vorige week kocht ik trouwens ook al een andere buggy voor Fee. Omdat de Stokke verkocht werd kochten we nu een grijze buggy van een Zweeds merk. En ik ben er super tevreden van ook. Het is echt een topper en bolt zo vlotjes. Nooit eerder zo een goede buggy gehad. Hopelijk blijkt hij op langere termijn ook nog TOP.

En nu genoeg gekwekt over buggy's en wandelwagens.

Deze middag was ik uitgeteld.
Nadien bleek alles een marteling. De kinderen van school halen en naar hobby's brengen, koken moest iemand anders doen, zelfs de was doen ging niet, ...
Dat vind ik wel irritant bij momenten.
Maar het is helemaal niet zo lang meer.

En nu moet ik dus nog even ons jongens van de Badminton halen.
De laatste inspanning voor vandaag.

Reacties

 1. Doe het nu maar kalmaan Sandra. Dat bekken van je he... Dat zakje chips doet me aan iets denken. Onlangs 2 lege doosjes bloemsuiker (!) gevonden, achteraan in een kleerkast. En ik me maar afvragen waar de bloemsuiker stond in mn voorraadkast. Zoiets heb ik namelijk altijd in huis om Grote Bakzin te temperen;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ons kinderen (de ouderen vooral)verstoppen regelmatig wat :-). Op de meest ongewone plaatsen. Dat hebben ze van mij geleerd. Ik doe dat ook wanneer ik echt iets voor mezelf wil.
   Mijn bekken doet nu nog meer pijn dan bij Fee. De hele dag door. Zelfs autorijden is moeilijk, maar ik heb geen andere optie.
   En ik wil me ook niet opsluiten en de hele dag niets doen. Dat gaat ook gewoon niet. Ik zit nu gewoon 's avonds vroeger in mijne zetel dan vroeger en dat kan geen kwaad in mijn geval hé. En koken. Tja. Dat schiet er nu echt bij in. Alles is luiewijveneten. Ik kan nog geen 5 minuten in een pot roeren aan mijn fornuis.

   Verwijderen
  2. Waarom wonen we zover van elkaar? Ik zou met plezier een potje -of in jullie geval pot- komen koken, ik doe dat graag:)

   Verwijderen
  3. Lief van je hoor. Moest je in N. blijven wonen zijn woonden we nu juist een pak dichter bij elkaar dan pakweg vijf jaar geleden. N. is hier een kwartier af :-). Maar soit. Die Kennedytunnel hé. Die is er teveel aan. Moest het richting Gent zijn zou ik veel langs komen ;-).

   Verwijderen
 2. Mooie boekenkast. Zakje chips in de boekenkast, ze heeft het goed bekeken anders is het op! Wat een rijkdom zo'n gezin op de bank.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Anders is het inderdaad op. Dat doen ze hier vaker. Even wat verstoppen voor later op de dag...

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.