Hier zijn ze dan voor 2015: Goede voornemens!

Ik heb een haat/liefde verhouding met lijstjes. Lijstjes maak ik wekelijks. Van boodschappenlijstjes tot lijstjes met sites op het internet die ik eens zou willen bezoeken tot  lijstjes met boeken die ik wil lezen of lijstjes met adressen waar ik eens wil gaan ontbijten.
Soms voel ik een druk en vliegt zo een lijstje alsnog in de vuilbak zonder afgewerkt te zijn, maar soms loop ik hem helemaal af. Dat is met boeken soms zo.

En nu wou ik een lijstje maken voor 2015, maar het jaar is lang en het is eigenlijk maar voor de show hoor.
Maar kom.

1. Afvallen. Een klassieker, maar omdat ik er soms nog echt zwanger uitzie en ik graag heb dat de mensen dat NIET denken als het niet zo is wil ik dat buikske wat minder. Omdat ik geen weegschaal meer heb op dit moment heb ik ook geen idee hoeveel ik werkelijk weeg. Dus de aanschaf van een weegschaal zou handig zijn. Ik zal blij zijn als ik tegen december 5 kilo lichter weeg. Dat moet haalbaar zijn, maar het liefste toch 10 kilo. Hoe ik dat wil doen? Meer bewegen, minder wijn drinken en meer Pascale Naessens recepten koken. 1)weegschaal kopen 2) anders koken (voor mezelf) 3)minder chocolade kopen en dus ook minder eten

2. Vijf boeken per maand lezen in 2015 want 2014 was een pover leesjaar. Dat kun je hier lezen. Ik ga ook het lijstje op deze blog volgen. Beginnend met het laatste boek van George R.R. Martin. De overige boeken uit deze reeks las ik vorig jaar al.

3.Minstens 1 georganiseerde wandeling per maand maken op zondag (als mijn man dus thuis is). Alleen of met een groot kind en 1 georganiseerde wandeling op 2 maanden met de kleine kinderen als het weer goed zit. Dat zal ook een beetje helpen met afvallen hoop ik.

4. Minstens één keer per maand ontbijten, lunchen of uit eten gaan op een ander met de man. Zonder kinderen natuurlijk.

5. Mijn oma's (en één opa)vaker bezoeken. Eén keer per maand gaat mij niet lukken, maar één keer in de twee maanden moet wel lukken! Geen enkel excuus kan aanvaard worden om het niet te doen.

6. Vaker bloemen in huis!

7. Overschot van eten niet weggooien, maar weggeven.

8. Dit jaar wil ik één keer een grote stad bezoeken. Milaan, Barcelona, Parijs, Londen, Berlijn, ...Ik zal zien wat er op onze weg komt.

9. Vaker brieven schrijven naar mensen en dan vooral naar mijn steunkindjes.

En 10. Minder moeten!!Meer kiezen voor mijn gemak op vele vlakken.

Hm. Het is toch een hele lijst geworden precies.

Wat ik ook wens voor 2015.
-dat iedereen waarvan ik hou gezond blijft in lichaam en geest
-dat ons andere huis verkocht geraakt (er is nu een bod, maar een zeer laag bod)
-dat de man minder gaat werken

Doen jullie aan goede voornemens?

Reacties

 1. Ik doe normaal gezien niet aan goede voornemens...afvallen zal moeilijk gaan, ik ben op korte tijd veel bijgekomen van nieuwe medicatie, maar die pillen doen hun werk dus nemen we die 7 kg extra er maar bij zeker?
  Voor 2015 heb ik 1 goed voornemen dat zeker waargemaakt wordt : ik ga in februari als vrijwilliger aan de slag in een geefwinkel. Google maar eens op 'polderhart'. het staat nog in de kinderschoenen, op 4 februari gaat de winkel open en zo kunnen we de armoede toch een klein beetje helpen bestrijden en voor diegenen die het niet vandoen hebben : een ruilwinkel is ook goed voor het milieu en niet alleen voor de portemonnee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie lijst. Ik vind het zo knap dat je dat voor elkaar krijgt allemaal. Ik vind de dagen al kort laat staan met een huishouding kwam ik nergens meer aan toe. Afvallen is het enige wat ik wil. In een paar jaar behoorlijk aan gekomen door glutenvrij eten. Flink balen. Altijd mijn gewicht onder controle gehad. 6 kilo dan zou ik al blij zijn. Na volgende week ga ik beginnen, anders ben ik bang dat mijn nieuwe badpak niet meer past. Fijne avond.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zoooooooooooo'n waslijst Sandra... En dan toch nog minder moeten. Ik 'moest' toch even glimlachen hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.