Acht onmisbare dingen in mijn keuken om 't eten klaar te maken

Deze acht zaken gebruik ik dagelijks in mijn keuken.
Om de dagelijkse kost klaar te maken.

1)Mijn hele grote houten snijplank (maar vaak gebruik ik er nog een kleinere bij)

2)Het groene afvalbakje om de resten van de groenten in te gooien

3)Mijn grote snijmes

4)Mijn kleiner snijmes (die is van Piet H. trouwens uit mijn Pietperiode. Een supergoed mesje)

5)Mijn zwart schillerke (om de wortelen te schillen bijvoorbeeld)

6)Mijn andere houten schillerke (voor de aardappelen, bietjes, enzo)
Ik gebruik twee schillertjes omdat ik het ene voor de ene groente voor mij gemakkelijker vind.

7)Mijn knoflookpers (ik gebruik veel look. Bijna in elk gerecht)

8)Mijn rasp. Een simpele, maar ik rasp er bijna alles mee. Zelfs harde kaas. Ik ben deze zo gewend dat ik wel een andere grotere rasp heb met vier verschillende snijvlakken, maar eigenlijk gebruik ik die nooit. Deze rasp ben ik al 20 jaar gewend.

Natuurlijk zijn ook mijn kookpotten, ovenschotels, bakplaten, mijne frigo ...ook onmisbaar, maar dat is voor een andere keer.

Reacties

 1. We gebruiken ongeveer hetzelfde, al gebruik ik 3 snijplanken. De gerechten zien er super lekker uit en wat een heerlijk gevulde koelkast. t'Zal vast niet lang duren voor die weer leeg is. Ach allemaal gezonde mensen dat is het belangrijkste.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een volle koelkast is plezant, maar dat duurt maximum twee dagen. Dan is hij weer al veel leger. En wanneer de kinderen beginnen zeuren dat er echt 'niets' meer is weet ik dat het bijna tijd wordt voor nieuwe boodschappen.

   Verwijderen
 2. Ik ken dat ook, ben vanochtend naar 'de boer' geweest om onze groenten en fruitvoorraad aan te vullen. Koken vind ik ook heel leuk en probeer regelmatig eens iets nieuws uit. Vanmorgen was ik ook met Jonas en Laura in de Carrefour te sint-kruis(Brugge) om een wetenschappelijke rekenmachine te halen die Jonas nodig had voor school.We komen de roltrap af en er zijn 2 mannen hard aan het werk, ramen aan het uitkappen, maar 1 ervan had ik precies al ergens gezien, toen hij zich omdraaide stond onder de naam van zijn bedrijf DENDERMONDE. Dus heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en gevraag of hij misschien Tim heette, het was zo.Hij vroeg wie ik was, en vertelde hem dat ik jouw blog volgde en hij vroeg me je een mailtje te sturen, dus bij deze heb je de groetjes van je man ;-). It's a small world after all!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad grappig. Brugge stond op de planning vandaag. Klopt helemaal ;-). Ik zal het wel horen vanavond want mijn gsm is ondertussen volledig buiten strijd.

   Verwijderen
 3. al die lekkere dingen,om te watertanden!groeten debora

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'k Krijg het water in de mond van al dat lekker eten. Mijn ijskast is maar de helft zo groot (inbouw met onderaan diepvries),wel praktisch zo'n grote.
  Groeten, Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben jaloers op jouw koelkast! De onze is veel te klein en ik ben zot van een Smeg, een rode. Maar ik zou niet weten waar ik hem moet zetten! Een extra koelkast in de kelder of de garage hebben we al geprobeerd : zonder succes. We zijn allen te lui om naar buiten/beneden te lopen haha. Maar diegene die we nu hebben is wel te klein, dat staat vast.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.