Geef normaal voedsel !

Mijn liefste jongste. Mijn kleine schat. Zij heeft me gered vandaag.

Bijna was ik ontzettend kwaad geworden. Op een man!
Alleen het feit dat onze kleine Fee moest eten weerhield me van een uitbarsting die kon tellen.

Het zat zo.

Ik ging naar Sint-Niklaas. Naar het Shoppingcenter want de grotere meisjes hadden schoenen en een nieuwe jas nodig.
Nu is het ginds zo dat er een aparte ruimte beschikbaar is gemaakt voor voedende moeders (borst, fles of potjes). Vier super gemakkelijke stoelen staan daar ter beschikking voor de mama's en de kleintjes of oma's soms en altijd is die ruimte gewoon open.
Buiten die ruimte zijn er ook nog eens drie ruimte's voor ouder/kind om naar het toilet te gaan en ook nog eens twee aparte verzorgingstafels. Het is nooit aanschuiven. Een zeer comfortabele ruimte is het daar. Je voelt je er op je gemak.
En meestal is het er nog leuk. Ik maakte er al vaak een praatje.

Maar vandaag was de deur op slot.
Omdat ons Fee honger was klopte ik dus op de deur. Geen reactie. En nogmaals. Op alle mogelijke manieren probeerde ik de persoon (naar ik dacht een moeder)er op attent te maken dat er voor de deur een moeder stond die dringend haar kind wou voeden. Geen reactie. Ik heb  toen een paar keer dringend geklopt omdat ik echt binnen wou :-(.
Ik werd behoorlijk pissig en haalde er de wc madame bij, maar ook zij geraakte niet binnen.
Na een dikke tien minuten ging die deur open en kwam een vader met kind buiten. (Hij had zijn kind een propere luier aangedaan!)
Waarop ik zei: 'Mijnheer. Het is niet de bedoeling dat je die deur vast draait. Er zijn hier moeders die hun kind willen voeden. Er zijn andere plaatsen voor het verluieren.'
Waarop die man zei dat ik een onbeleefd mens was dat haar kind beter normaal voedsel zou geven en ik precies een apin was.'
Wat er toen door mij heen stroomde was onbeschrijfbaar. Had ik toen onze hongerige Fee niet op de arm gehad was ik er achter aan gegaan.
De domheid van sommige mensen kan mij soms echt versteend doen staan.
Zelfs mijn twee grote dochters konden hun oren niet geloven!!!
Achteraf moest ik toch even ventileren...

En nog een zegje over normaal voedsel.

De smartmat levering van deze week is weer gearriveerd, maar vandaag kookte ik uit het boek van Pascale Naessens. Gegrilde vis met paprikaspiesen. Zij heeft een eigen idee over voedsel. Waar ik misschien later nog eens een blog over schrijf. Het spreekt mij ook zeer aan. Vooral om brood en aardappelen te laten en gewoon vlees of vis met veel groenten te eten en als ontbijt veel fruit. Niet om te vermageren, maar gewoon om gezond te eten. Maar het zou mooi zijn moest ik er ook wat kilo's van kwijt spelen. In haar boeken staat daar ook veel uitleg over.

Het spreekt mij zeer aan.

Reacties

 1. Schandalig! Voor mij is borstvoeding het meest natuurlijke voedsel wat er bestaat en het is je eigen keuze als je dat wal of niet geeft aan je kind. Wat ik niet natuurlijk vind is dat je een eetruimte gebruikt om je kind te verluieren( op restaurant leg je je baby toch op tafel daarvoor?) en dat je meer dan 10 min nodig hebt voor een verse pamper, wil in mijn ogen al heel veel zeggen i.v.m.ervaring en je kind verzorgen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het ook heel erg lang duren (wij doen dat wel redelijk snel natuurlijk uit ervaring-dat kan ik nog begrijpen, maar dat er van daar binnen geen enkele reactie kwam, pfff)... En na die domme opmerking had ik zin om die man op luidere toon dit keer voor het hele shoppingcenter op zijn plaats te zetten (maar Fee was op dat moment veel belangrijker). Hij kon het duidelijk niet hebben dat ik hem terecht wees (op een rustige manier had ik dat gezegd trouwens). Mensen voelen zich zo snel aangevallen. Omgekeerd kon ik er natuurlijk ook niet mee lachen :-). Tegen mij moet men nu zoiets net niet zeggen.

   Verwijderen
 2. Wat een onfatsoenlijke zeg! Ach ja sommigen denken dat ze alleen op de wereld zijn.
  Maar snel weer vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan er nu al mee lachen ;-), maar ik stel me voor dat hij zoiets tegen een veel jongere vrouw zou zeggen en die zich daardoor misschien echt slecht of onzeker gaat beginnen voelen. Ik heb een hekel aan zulke mensen. Zelf was ik vooral verontwaardigd.

   Verwijderen
 3. Mocht ik erbij zijn, ik ging erachter :) Sommigen zijn te lomp om het te helpen donderen!
  Wat betreft Pascale Naessens : ook ik kook uit haar boeken en er zijn al sublieme gerechtjes op onze tafel getoverd. Eén van de toppertjes -heb ik vandaag nog gemaakt- zijn de scampi's in rijke tomatensaus, al maak ik er wel couscous bij, of rijst. Haar gerechten zijn superlekker en gezond, maar na een uur heeft de hele kroost hier terug honger, en dat komt door het gebrek aan aardappelen/rijst/...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja. Ik ken jou wel Pascale ;-). Ik vind dat ook een beetje raar om alles vis/vlees met veel groenten te serveren. Gisteren vroegen er een paar: 'Is dit alles?', maar langs de andere kant was alle groente nu wel OP en wanneer ik er aardappelen of rijst of iets anders bij maak is een deel vaak niet opgegeten. Vooral van groenten moet ik anders net veel weggooien, maar als er alleen groenten zijn eet men dat ook allemaal op. Ik denk dat je daar wel moet aan wennen. Ik maak toch ook altijd nog aardappelen (hoewel ik niet overdrijf: meestal 1 kg voor ons gezin)of rijst (500gr). Maar gisteren was het dus wel eens zonder omdat ik het niet in huis had. Ik ga proberen ook maar één snee brood te eten per dag ook en 's ochtends veel fruit, maar voor de kinderen wel nog. Ik experimenteer wel vaker met eten en het zijn vooral de oudste kinderen die het liever allemaal zoals altijd willen houden ;-). Dus daar ga ik niet echt tegenin, maar ik zeg wel vaak wat ik er van denk. Ik spreek ook veel over voeding. Waarom iets gezond is en het goed is dat ze daar eens van eten.
   Mijn grote zonde is trouwens chocolade. Ik kan een hele dag gezond eten en drinken om me 's avonds te verliezen in de chocolade.
   Ik ga volgende week eens afkomen hé. Ik ga er eens tijd voor maken. Een dinsdag of donderdag?

   Verwijderen
 4. Daar zijn eigenlijk geen woorden voor, voor zulke dwaze opmerkingen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je staat er letterlijk met je mond vol tanden ook. Je gelooft je eigen oren niet eigenlijk.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.