Gele, rode, witte stoelen? Help (keuzestress)!

Mijn eettafel is gemaakt. Handgemaakt in zwarte eik.
Ik ben superblij al is ze nog niet geleverd want normaal gezien zou ze pas einde januari klaar zijn, maar ze is NU al klaar.

Maar ik heb er nog geen stoelen voor.
Ik dacht nog tijd genoeg te hebben daar over na te denken.

Momenteel heb ik niet echt de tijd om kringlopen af te schuimen naar de 'beste' stoel en man wil er geen Ikea stoel aan. Dus wat te doen. Mix ik al de stoelen die ik vrij staan heb? Gecombineerd met kringloopstoelen of  ga ik voor ... Zes stoelen moeten het worden.

Eerst dacht ik aan mosterd/gele stoelen. Dat was mijn eerste gedacht!
 
Of deze dus!
 
 
Maar ik ben ook nogal zot van boho style en bohemian style. Véél kleurtjes dus. Maar zo een stoel vond ik nergens. Zoiets dus! Maar die zijn echt onvindbaar en de man wil dit niet echt  in de woonkamer :-). Toch niet voor aan de eettafel. In onze slaapkamer zou het nog kunnen.
Deze witte stoelen leken mij ook wel wat.
Of deze...
Pas op. Ik ben hier al heel lang over aan het nadenken en heb echt last van keuzestress. Man helpt me niet. Van hem mag ik bijna alles in huis zetten wat ik wil. Wil ik een strak wit interieur? Doe maar! Wil ik veel kleur zoals de gypset style. Doe maar! En smaken verschillen zo erg dat de ene vriendin zegt. 'Witte stoelen? Dat zou ik nu toch echt niet doen met die kinderen?' of men geeft advies en de ene zegt dat ik voor leder moet gaan, de andere voor plastiek en de andere dat ik vooral eens in de kringloop moet gaan kijken.

Ook al is het een luxe probleem. Ik heb al veel verschillende dingen gedacht. Ik heb heel lang mosterdgele stoelen gewild bij die zwarte tafel.
Nu twijfel ik of ik een combinatie doe van kleuren.
Vandaag dacht ik er roos bij te sleuren. Of oranje?
Je begrijpt het al. Ik heb last van de ziekte van deze tijd. Ik kan niet kiezen !
Vreselijk want volgende week kan mijn tafel al geleverd worden.
Mijn vraag aan jullie?
Zou ik voor een mengelmoes gaan en drie verschillende kleuren combineren?
Of kies ik voor mijn eerste gedacht?

Help me.

En nog even een bedenking:

Ik heb ook ergens een kast besteld. Een zestal weken geleden. Normaal zou ze nu ergens geleverd worden, maar ik kreeg een mail dat het pas eind december zou worden en vandaag kreeg ik een mail dat het pas einde januari zou worden. Aangezien ik daar al het volledige bedrag betaald heb en bij de tafel nog niet stel ik me daar vaak vragen bij. Moet ik nu echt langer wachten omdat ik al het volledige bedrag voldaan heb en bij die tafel 'slechts' een voorschot heb betaald?

Reacties

 1. Wat mij betreft één van de witte, mijn voorkeur gaat uit naar de tweede serie daarvan, zijn wat hoger en zitten daarom mss wat beter vlgs mij. De gele vind ik ook wel tof, maar moet natuurlijk wel passen bij de kleur van je keuken en je muren. Van vele verschillende stoelen hou ik persoonlijk niet zo veel, is ook veel werk om dat mooi uit te zoeken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja. Wit vind ik best mooi. Het zijn stoelen voor aan een tafel in de woonkamer. De muren zijn behangpapier barok ene kant en de andere kant wordt het iets anders. De mat is zijde. Wit zou prima passen. Geel vind ik iets opvallender: meer kleur, maar ik ben wel bang dat ik dat beu geraak want mijn gele muur in de ons andere huis was ik op een moment ook zat.
   En tja. Kinderen. Het is niet leuk wanneer ze op iets tekenen of vlekken maken. Maar dat is teken dat er in geleefd wordt denk ik maar.

   Verwijderen
 2. wij hebben trouwens ook witte stoelen (met een houten tafel) en dat veeg je gewoon met een vochtig doekje af, hangt vooral af van het materiaal of het te doen is met kinderen lijkt me...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lastig kiezen dan. Ik zou ook voor de witte gaan en wel de hoge variant. Zelf heb ik kringloop stoelen 3 van 1 soort en 1 andere erbij. Gaan al 15 jaar mee. 1 stijl heb ik en daarmee hou je het lekker rustig. Mijn stijl is dus natuurlijke materialen, hout, glas, metaal maar ook natuurkleuren. Succes met de zoektocht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Omdat ik het in de woonkamer toch klassieker wil houden zal ik waarschijnlijk toch voor wit gaan wat de stoelen betreft. Voor een kleuraccent kan ik nog altijd mijn gele vaas op tafel zetten. Die heb ik ook al jaren.

   Verwijderen
 4. Ik doe wel eens als ik het moeilijk vind een keus te maken mezelf voorstellen dat ik bv voor stoel nr 1 ga en probeer me dan te bedenken of ik teleurgesteld zou voelen dat ik die andere niet heb....enzovoort tot ik goed gevoel heb.
  persoonlijk vind ik vele kleurtjes erg leuk en ook passend bij je grote gezin, gezellig en vrolijk? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt. Omdat wij veel achteraan in de keuken zijn heb ik daar ook veel kleur, maar deze stoelen zijn voor in de woonkamer vooraan dus ga ik voor een neutralere kleur gaan.

   Verwijderen
 5. De bohémian style is echt niet mijn ding (maar dat had je wel kunnen raden he). De rest kan perfect. Hier staan witte lederen stoelen, maar ze zijn na 6 jaar al goed aan 't verslijten. Nu onze familie wat groter geworden is, met lieven en kindjes, hebben we stoelen tekort voor kerst (is hier te doen). Dus dé gelegenheid om op zoek te gaan. Ik vind er ook geen, vooral omdat ik er niet teveel geld tegenaan wil smijten (als er dan eens een kras/vlek opkomt maak ik me niet druk). De tijd begint te korten, volgende week wil ik echt wel nieuwe stoelen hoor. De oude houden we bij zodat we die kunnen gebruiken voor familiefeestjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar jouw handtassen waren toch kleurrijk ;-)?? Ik denk dat ik ondertussen mijn keuze gevonden heb. Nu nog zien waar ik ze ga bestellen...ik heb ze tweedehands gezien en men vraagt er nog de helft voor dan in de winkel. Wanneer ze in prima staat zijn koop ik die al moet ik er wel een ritje voor rijden.

   Verwijderen
  2. Jaja wat betreft kledij en aanverwanten ben ik best kleurrijk;) En ik hou van kleur, maar niet alle kleurtjes op 1 stoel:D

   Verwijderen
 6. Wij hebben die msterdgele stoelen (zoiets, kzacht kunstof gegoten met stalen poten) in rood en oranje, 3 van elk. Heel blij mee. Die gele zijn ook mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou voor verschillende gaan. Dat kleurt je dag!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.