4 X keukengerei dat ik nooit gebruik, inrichting keuken en wat blabla

Toen wij verhuisden verschoot ik ervan dat ik de helft van mijn spullen in de andere keuken kon achterlaten zonder het te missen. Af en toe was er eens iets dat ik toch moest gaan halen zoals het broodmes, maar de rest had ik echt niet nodig.
Al dat andere keukengerei gaf ik aan andere mensen of ligt er nog steeds.
Zelfs van de spullen die ik toch meesleurde blijven sommige dingen onaangeroerd.

Zoals dat eerste op de foto. Hoe zo een ding heet ben ik nu even kwijt ,maar het is bedoeld om vuile lepels, vorken op te leggen tijdens het koken zodat dat geen vuiligheid geeft op je aanrecht of kookvuur. Maar ik gebruik het dus nooit.

Het tweede op de foto weet ik ook niet hoe dat heet, maar het is om klokhuizen uit appels te halen of het binnenste uit tomaten, maar ook dat doe ik niet. Ik snijd dat eruit met een mes. Veel gemakkelijker!

Het derde is een opener, maar hoewel ik het al eens geprobeerd heb lukt het me niet met dat ding. Zodoende is dat ook in ongebruik.

Het vierde in de rij is een kaasmes. Ook dat gebruik ik zelden. Tenzij om iets te snijden, maar dan geen kaas.

In mijn huidige keuken gebruik ik gelukkig wel alle van de aanwezige pannen en kookpotten. Ik zou zelfs een grotere sauteerpan nodig hebben. De mijne is iets te klein. En één kleinere kookpot zou ik willen vervangen door een iets grotere.

Ondertussen heb ik ook ondervonden dat ik mijn kruidenkastje aan de verkeerde kant van mijn kookvuur geinstalleerd heb. Het is nu links, maar rechts zou veel handiger zijn. Dat ga ik dus nog veranderen.

En dat mijn kookpotten, vergieten, enzovoorts teveel plaats innemen in mijn kasten. In het vorige huis had ik dubbel zoveel kasten en opruimruimte en ondanks mijn grote ontbijt/voorraadkast

kan ik de potten en pannen niet goed kwijt dus komt er een extra rek in de 'verloren' hoek zoals ik het hoekje nu noem waar alle rommel momenteel verzameld word. Het rek heb ik nog niet, maar ik weet al welke het wordt. Namelijk deze ! Is ook handig bij het kuisen want je kan het verschuiven en dan ben ik van dat verloren hoekje vanaf. Daar durf ik geen foto van posten. Zo chaotisch is het daar.
Tegen deze muur dus :-).
 
 
Zo.
Vandaag is Feetje gemeten en gewogen en alles pico bello in orde. Liesje is een beetje verkouden en mocht lekker thuis bij mama blijven. Ik ging naar de supermarkt, had één fijn gesprek, maakte 's middags al het avondeten, babbelde met drie dochters die examens hebben en ga zo meteen kinderen van school halen.
 
Just a perfect day!

Reacties

  1. Toen wij 2 jaar geleden onze keuken veranderde, toen moesten ook alle kasten leeg. Toen had ik alles in dozen gedaan, een deel deed ik toen al weg. Wat er in de dozen bleef zitten zonder te gebruiken heb ik allemaal weg gedaan dat was heel wat en mis er niks van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja soms bewaar je dingen veel te lang. Zelf zet ik het eerst opzij in een doos en als ik het een jaar lang niet heb gemist, naar de kringloop of een familielid die er nog belang bij heeft. Zo had ik wel 4 cakeblikken, 2 had ik al en 2 gekregen, die gaf ik deze week aan mijn zus die vertelde dat ze nu een oven had. Ze was er blij mee.
    Mooie kast met die deurtjes. Die andere lijkt me snel stoffig te worden omdat er die niet dicht kan, of zou het meevallen?
    Mijn man zegt ook vaak die boekenkast kan er wel uit want alles staat op internet en je hebt een e-book, kun je er een goeie keukenkast kwijt voor je pannen. Maar waar vind ik een goeie keukenkast. Ik ben hem nog niet tegen gekomen, zolang blijft de boekenkast staan.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.