Pover leesjaar en mijn grote liefdes

 Dat 2014 maar een pover leesjaar was kun je lezen op mijn andere blog. Volgend jaar proberen we weer mat meer te lezen, maar 2014 was het jaar van de grote veranderingen.

Er kwam een tiende kind bij en we verhuisden naar een andere stad in een andere provincie.
Voor sommigen veranderden de scholen.
Ik besloot de jongste weer naar een opvang te brengen zodat ik een klein beetje meer rust kreeg en sommige kinderen werden heel uithuizig. Ik ontdekte dat ik een moeder was die ondertussen redelijk goed kan 'los' laten. Dat moest soms ook want anders was ik er aan onder door gegaan. Het was vooral een heel erg vermoeiend jaar. Fysiek en emotioneel.
 Mijn grote liefdes blijven (al) mijn kinderen al zijn de jongste kinderen het meeste knuffelbaar. En daar probeer ik dan ook voortdurend van te genieten. Knuffelen, kusjes geven, veel foto's trekken, ...
Mijn foto's zijn maar amateurfoto's, maar voor mij zijn ze heel veel waard.
Fee is ondertussen bijna zeven maanden en zit al in een echte stoel. Haar matje (foto bovenaan)hebben we moeten weggooien wegens stuk en omdat ze te 'oud' geworden is om er op te spelen.
 Twee jongens zijn dit schooljaar gestart met tekenschool en het werpt zijn vruchten af want niet alleen kleuren ze nu heel veel. Ook knutselen behoort tot de favorieten. Het vervelendste vind ik dat de oudere jongens hun spullen niet altijd opruimen en het zo vaak gebeurd dat Mats of Lies met de stiften aan de haal gaan en dan tekenen op zetels en muren. Grrr.

Voor mijn boekenliefde kwam er een wandrek bij. Nu kan ik vanuit mijn plekje in de zetel nog meer genieten. En geloof me maar. Dat doe ik. En beetje bij beetje geraakt dat ook gevuld.
Ik hou ervan om ons huis voortdurend herin te richten. Spullen verhuizen regelmatig van plaats.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.