Producten die ik niet kan missen en de tweede tand van Fee

 O. Ik volg nog altijd ideeën uit Kelly haar boek.

Eén ervan is : vertel eens over een product dat voor jou onmisbaar is. Eigenlijk is dat mijn wasmachine ! Maar dat is het wellicht voor elke vrouw dus ik hou het bij een eet-of drinkproduct. En de producten die erbij horen.

  En heel voorspelbaar is dat voor mij: koffie. Bio organic koffie van de Oxfam. Altijd deze en uitzonderlijk eens een andere. Bijvoorbeeld op  vakantie drink ik weleens wat anders omdat mijn koffie niet te vinden is in de plaatselijke supermarkt en ik ben zo gek nog niet dat ik de koffie mee neem zoals vrienden van ons hun sigaretten meenamen op vakantie (en ook nog vele andere dingen die ze echt niet konden missen op vakantie :-))of wanneer  één of ander merk er een hele schone mok bij geeft. Dan drink ik eens 'anders', maar qua koffiegruis ben ik erg trouw aan het wereldmerk. Ik koop er altijd drie in één keer want dan krijg ik korting in de Colruyt.

 Ik drink mijn koffie zoals mijn ouders dat vroeger altijd deden.  Koffiegruis in een klassieke koffiezet. Wil je tien kopjes moet je er vijf schepjes in doen. Zo is mij dat geleerd en zo doe ik dat nog steeds. Mijn koffiezet is er zo één dus. Een zwarte van Philips. Ik hou van het doorlopen van de koffie en van het in gieten in de thermoskan. Van de geur en van de warmte. Ik hou veel meer van koffie dan van thee.
Ook mijn thermoskan vind ik een schoonheid en onmisbaar. Het is een oranje van Stelton. Je hebt ze vast al zien voorbij zwerven op mijn blog. Ik heb haar al jaren. Ze is prominent aanwezig in de keuken. Het is eigenlijk tijd voor een tweede kan want hier kan maar 1 liter in en ik heb hier ondertussen vijf kinderen die mee koffie drinken. En meestal niet één kopje. Dus hier wordt nogal veel koffie gezet. Ondertussen hebben ze de gewoonte opgepikt om nieuwe koffie te maken wanneer ze op is. Ik kon daar namelijk nogal dramatisch over doen :s. Koffie zetten en de kans niet krijgen er zelf een kop van te drinken. Een tweede kan zou dus welkom zijn. Wie weet. Als Nieuwjaarsgeschenk.
 
 De man is ook verslaafd aan koffie, maar hij doet het met koffiebonen in een peperduur apparaat. En daar mag niemand aankomen :p. Ik drink daar nooit van. Het is echt zijn koffie - zijn machine.

En ons Fee kreeg vandaag een tweede tand. Nog voor ik de kaart had ik kunnen gebruiken stond er dus al een tweede.  We (Fee en ik dus) hebben al wat slapeloze nachten achter de rug en nu weet ik waarom. Die tand stond er door vandaag en ze had er last van. Bij het borst voeden heb ik er geen last van. Ze bijt niet ;-).
Zaterdag wordt kleine Fee zeven maanden jong en gaan we wat fruit beginnen bij geven. Groentjes gaan er nu in alsof ze dat al maanden eet. Met veel smaak en goesting. En de bijhorende vuile slabben en kledij, vuile snoeten en bijhorende stoelgang (al valt dat laatste heel goed mee). Alleen al daarom zou ik borstvoeding blijven geven. Het is zo proper in tegenstelling toe groenten en fruit eten, maar het moet nu. Om alle vitamientjes te blijven krijgen eet ze nu volop groenten en straks dus ook fruit.


Zo. De avond is weer bijna om.
Hop naar morgen. De laatste dag voor de vakantie begint!

Reacties

  1. Die Stelton kan, is die qua opening groot genoeg om er een koffiefilter op te zetten? Keimooi :) wij zetten wel eens vaker een pot met losse koffie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk van niet Ashley, maar ik zou het gewoon proberen in de winkel. Zelf doe ik het nooit zo.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.