Fee: nog meer mijlpalen en schoolvrij

 Gisteren slaagde onze jongste er in om voor drie mijlpalen op één dag te zorgen. Dat was toch even verschieten. Zo kwam er tijdens het groenten eten plots de eerste tand piepen. Onderaan.
Na die ontdekking at ze plots 250 gram groentjes ipv de gewoonlijke 150 gram. Oké. Dat is niet echt een mijlpaal, maar kun je gewoon wel verwachten na bijna een maand groentjes eten. Ze had een uur ervoor nog gewoon de borst gehad dus ze kan wel goed eten. En smakelijk. Ze lust graag groentjes.

 Deze week wordt ze al zeven maanden dus dan komt er langzaamaan fruit bij.
Gisteren ging ze ook plots zitten. Alleen zitten zonder steun. Nog een beetje wankel , maar toch wel zitten.
Daar was ik 's avonds toch even over aan het nadenken allemaal.
Brabbelen doet ze nu ook volop. En met de handjes draaien wanneer ik zing.
Allemaal afgelopen twee weken beginnen doen...
 
Vandaag staakt men te lande en zo komt het dat mijn kroost thuis is vandaag. Eén school sluit volledig en de anderen hebben afgeraden naar school te komen.
 
Man is gaan werken. Als je je eigen baas bent staat 'Staken' niet in je woordenboek. Het verlies is anders veel te groot. Er moet hier brood op de plank komen en dat kan alleen door te werken.
Aan belastingen en sociale premies betaald hij drie jaarlonen. Wanneer hij zelf ziek is krijgt hij niet eens een uitkering! Of een bedragje om te lachen. 37 Euro per dag? Gelukkig mogen we nog wel 'genieten' van het ziekenfonds. Bij ernstige ziekte zou er niets anders op zitten dan dat ik opnieuw aan het werk ga of het huis verkopen.
 
Ik staak niet :p .
 
Pluk de dag is mijn motto.
 
 
 

Reacties

  1. Wat gaat het snel hè. Nee dan kan je niet staken. Fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach, nog zoveel mijlpalen te gaan, dat geeft toch een beetje troost, nee? ;-) Maar het is waar, het gaat allemaal héél snel... Pluk de dag, groot gelijk!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.