De 'je moest je schamen' moeder

 Mijn kleine snoes is vandaag officieel een eerst halve dag naar de opvang geweest. Welgeteld 2 en een half uur lang. Terwijl kon ik dingen doen zoals naar de bank, een offerte laten opmaken, drie nodige telefoons doen, naar de apotheek gaan, enzovoorts. Dingen die natuurlijk allemaal ook gaan met Fee erbij, maar toch altijd weer een gesleur, een gesus, onderbreken van slaapjes enzovoorts teweeg brengt.
Ben ik mij hier nu aan 't verantwoorden? Misschien wel een beetje. Want waarom doet een thuisblijfmoeder haar kind nu naar de opvang? Laat de opvang voor de 'werkende' moeders! Maar jammer. Ik kies af en toe ferm voor mijn eigen gemak en voor haar rust.
Wanneer ik haar om half 1 ging ophalen heb ik haar zelf weer groentjes en de borst gegeven. Ik voel mij geen ontaarde moeder dus. Lucky Me & Happy Fee!
 O. Ik doe nog wel meer zo van die schaamtelijke dingen.

Zo geef ik ons Fee potjesvoeding. Zo van die minipotjes met worteltjes, worteltjes-aardappel vanaf vier maanden van Olvarit.  Want hoe pro ik ook ben voor borstvoeding. Ik ben ook een grote voorstander van potjesvoeding tot ze een jaar zijn-die kindjes van mij.
Waarom?
Omdat ik al een hoop kook op een dag voor de kroost en ik het eten altijd vers wil maken (niet veel diepvries hier) en met zo een kleintje lukte mij dat niet zo goed want ik ben 's ochtends vaak niet thuis. En de ene keer krijgt ze om elf uur groentjes en de andere keer om half 1. Het is zoals met de borstvoeding te onvoorspelbaar. En zo een potje is maar open te trekken en op te warmen. Dan kan dat kleintje snel eten. Het is geen ongezonde voeding.
Is er nog iets om mij voor te schamen?

Misschien...

Mijn kinderen gaan niet elke dag in bad. Sorry! Dat heb ik bij de eerste drie gedaan, maar kon ik niet meer opbrengen. Dus daar ben ik een paar jaar geleden mee gestopt. Twee keer in de week is genoeg.

Ik geef ze weleens een koek zodat ze stoppen met huilen.

Ik chanteer ze weleens met iets lekker ook (of nu met Sint en Piet) als ze maar hun troep opruimen.

Af en toe luister ik niet goed en geef ik de verkeerde antwoorden. Je mag me gerust een beetje verstrooid noemen. Absoluut niet perfectionistisch dus :-).

Ik laat ze weleens TV kijken. Teveel TV omdat ik een beetje rustig wil koken. Maar we hebben alleen maar kabel en geen digitaal meer...

Zijn er dingen waar jij je voor schaamt mama zijnde...?

Reacties

 1. Waarom is dit om je voor te schamen, het is efficiënt kunnen omgaan met tijd, kinderen, en alles er om heen om het zo goed mogelijk allemaal te laten verlopen.

  Uhm toch vraagje, kabel? kabel gaat er toch uit of niet>? en zo niet, waar kan je dan nog kabel aanvragen?

  Hier ook voor de tv vooral met een belangrijk gesprek, de box staat hier nog, terwijl de jongste al bijna twee is (hij klimt er nog niet uit, dus tjah)

  Hier gaan ze 2-3 keer in de week in bad, en 1x per week de haren, en na GreenEvelien heb ik er nog minder moeite mee. (google maar eens!)(ik wou dat ik zo kon leven als haar, helemaal super)

  Potjes heeft meneer nooit van gehouden, en kon het ook niet betalen om eerlijk te zijn (is nu allemaal anders gelukkig, maar hij eet gewoon mee)

  En gewoon jah zeggen, als je nog niet eens gehoord hebt wat ze zeggen... hoe herkenbaar, hihi

  Maak je niet druk, voor de een doe je het goed en ben je goed genoeg mama, voor de ander de perfecte mama en voor de ander ben je de boeman qua mama, hoe het ook wend of keert, je doet het toch nooit of juist wel goed, het gaat er om wat je kids er van vinden, en dat is de enigste mening die telt ;-)

  Ruby

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel. Wij kijken niet digitaal. Alleen dus wat er op DAT moment op is, maar ik kijk bijna nooit Tv.
   Ja. Green Evelien ken ik zeker en vast. Ik heb weleens wat van haar opgepikt, maar ik zou het niet kunnen.
   Hier was het omgekeerd met die potjes. Bij sommige kindjes wisselde ik af. Kon ik 's ochtends koken. Dan aten ze vers en anders potjes, maar uiteindelijk wilden ze alleen nog maar potjes. Ik weet echt niet hoe dat komt.

   Sandra

   Verwijderen
 2. Kan me dat goed voorstellen hoe jij dat doet. Niemand zal het je kwalijk nemen in zo een drukte moet je voor jezelf een manier vinden om het voor iedereen prettig te maken. Zoveel mensen zoveel wensen. Volgens mij ben jij een super lieve moeder. Fijne avond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Johanna, maar het is inderdaad zo dat je zoekt ook naar de 'beste' manier om de boel te runnen (ai, wat een groots woord). Zolang je het evenwicht een beetje kunt behouden is het goed.

   Verwijderen
 3. Hier zitten ze naar mijn zin ook te veel achter hun tablet of tv maar als ik op die manier rustiger kan koken...

  Badtijd is hier 2 keer in de week uitgebreid de rest van de week aan de wastafel.

  Koekjes zijn hier ideale sussers, maar dat is iets wat ik stilaan beperk.

  Er zijn vast wel dingen die niet volgens het perfect mama boekje gaan maar ach... Mijn kids zijn gelukkig en dat is uiteindelijk wat telt.  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zeker en vast het voornaamste, maar af en toe moeten we toch eens ambetant zijn en ja. Dan komt er vis op tafel bijvoorbeeld of quinoa.

   Verwijderen
 4. Waarom moet een moeder ook altijd maar perfect zijn? Als oma's ze paaien met koek of tv dan heet dat verwennen, als moeders dat doen heet dat ontaard....ik snap het niet. Ben zelf ook geen heilige :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O. Een heilige ben ik zeker en vast ook niet. Eigenlijk voel ik me er ook niet schuldig over hoor. Ik bewonder zelfs mensen die het doen. Voor die kleintjes elke dag vers koken. 'k Ben zelf al blij als vers koken me lukt zo een vijf tot zes keer in de week.
   En die gsms en smartphone, tablets, ...dat is de nieuwe tijd en ermee leren omgaan is ook voor de ouders niet zo evident.
   Geen enkele moeder is perfect ;-).

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.