Dingen die je liever niet aan de grote klok hangt

Geen enkele moeder of vrouw is perfect, maar ik toch heb ik het al eens echt gehoord uit de mond van iemand. Een vrouw die zei dat ze perfect was. Ze heeft dat nog steeds. Ze weet het altijd het beste, doet nooit iets verkeerd en heeft altijd gelijk. Zo een vrouwen zijn mijn vriendjes niet :p.

Maar Kelly schrijft in haar blogboek dat het weleens interessant is om eens een gênante situatie te delen. En nu ik toch bezig ben.

Nu was ik aan het denken en aan het denken en er gingen zoveel gênante situaties door mijn hoofd en telkens dacht ik. 'Neen, neen, dat deel ik écht niet!', 'No way dat ik dat vertel!', 'Onee. Ik was dat bijna vergeten en nu denk ik er weer aan.' Dat ging zo maar door.

Dus besloot ik het te houden op één van mijn meest recente gênante situaties waar ik probeerde met wat humor mijn gezicht te redden.

Een tijdje geleden was mijn nieuwe Miele droogkast stuk. Die staat in dit huis in de kelder en om het waterbakje te legen moet ik telkens weer de trap op en dan weer af. 
Op een gegeven moment na een vakantie bleek die droogkast niet meer te drogen. Ik maakte alles leeg en proper (de pluizen), maar het hielp niet.
Dus werd de hersteller gebeld.

Die man kwam en vroeg of ik mijn gebruiksaanwijzing gelezen had van mijn droogkast. Nee dus!
Hij vroeg ook waar dat boekje dan wel was. En ik zei dat ik het begot niet meer wist!
Toen begon die man alles van mijn droogkast te halen. Mand, een bakje met pluis, enzovoorts en ziedaar. Daar plakte in volle glorie nog volledig in de plastiek mijn boekje met de gebruiksaanwijzing.
Oeps !!

Daarna vroeg die man om de pluizenfilter eens open te maken, maar ik was redelijk zenuwachtig (alsof ik een examen deed)en kreeg dat ding niet open en toen deed die man: klik en open ! Ik kreeg me daar een kop.
'Mevrouwtje. Ga dit maar eens flink afwassen boven met heet water.'
Vréselijk.
Toen ik terug kwam had hij van alles gecontroleerd en gezegd dat mijn droogkast pico bello in orde was, maar of ik nu onderaan mijn machine eens wou kijken en dat eruit trekken of neen: wacht! Hij zou het even zelf doen.
Nog iets om schoon te maken dus !!
Ik dus weer braaf naar boven om met heet water af te spoelen.

We zullen eens zien nu of het lukt zei hij. En of het lukte.

Man. Dat was gênant. Ik voelde mij zo een kluns en niet echt snugger dat ik die gebruiksaanwijzing niet gelezen had. Het folieke kostte ook nog eens 150 Euro. Aub !!
Sindsdien werkt de droogkast prima dus.

Reacties

 1. LOL. onlangs nog. Ik kreeg constant melding dat ons alarm afging. Het is een stil alarm, dus de centrale belt je eerst op. Ze vroegen me of alles in orde was met het bakje, met de code enz...Ikke vol overtuiging : ja hoor! Mevrouw, dan sturen wij een technieker want er klopt iets niet. Technieker komt...stekker zat niet goed in het stopcontact...oeps! Gelukkig zei die man dat er een technische fout inzat, zodat we niets hoefden te betalen (enkel de verplaatsing), anders had dat grapje ons 80€ gekost! Dit overkomt me nooit meer! Of wel?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha Pascale. Ik ga dat met die droogkast dan wel niet meer voorhebben, maar ik ben in staat om dat met iets anders weer voor te hebben. Met de panne van mijne auto was het iets gelijkaardigs trouwens. Dat had ik ook kunnen vertellen en ik ben niet eens blond !! Af en toe gewoon compleet verstrooid :-(.
   Sommige dingen lukken MIJ dan weer fantastisch en een ander niet. Zoals het gasvuur hier aankrijgen. Iedereen sukkelt er op los en bij mij meestal van de eerste keer (hihi). En ik kan héél goed een wandelwagen in elkaar krijgen.
   Ieder specialist in 't zijne hé.
   Maar dat van die droogkast had ik moeten weten uiteraard. Dat was echt gênant.

   Verwijderen
 2. Oei dat klinkt niet zo best. Onderhoud is het halve werk. Toen we op vakantie gingen had ik de wasmachine helemaal gereinigd inclusief de zeef maar na de vakantie lekte hij plots. Man ging er na kijken, ding op z'n kop, kon niks vinden. Het eerste wat hij zei: je hebt zeker de zeef niet schoon gemaakt. Ja dus, hij zoeken op Internet. Bleek dat de badlakens die ik goed had uitgeslagen nog zoveel zand bevatten dat het de lekkage veroorzaakte in de zeef. Het zand zat in de schroefdraad van de zeef. Nu is het gelukkig weer goed. Je moet het ook maar weten. Fijne avond.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een droogkast met zelfreinigende condensator gekocht. Veel minder om proper te maken. Want al de filters van onze vorige... no wonder als je er een paar vergeet. Handleidingen lees ik wel altijd maar na een paar maanden weet ik niet meer goed hoe en wat.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.