Fruit is niet goed !

 Toch volgens mijn tandarts!
Eet jij veel fruit vroeg hij. En ja. Redelijk veel. Een stuk of vier misschien per dag. Altijd blauwe bessen, soms een banaan, peer, appel en momenteel nogal veel manderinnekes.
Stop daar maar mee zei hij.
Dat had hij mij al eens eerder verteld, maar seg. Geen fruit meer eten. Dat kan toch niet.
Volgens mijn tandarts moet je geen fruit eten en zitten er genoeg voedingsstoffen in groenten.
Hm. Toch ben ik niet overtuigd.
Maar goed. Blauwe bessen en banaan. Dat kon niet echt kwaad zei hij , maar stop met appelsienen en pompelmoezen te eten dan. Dat vreet in je mond !
Nadat ik bijna twee uur op die martelstoel doorbracht bij de tandarts ga ik die raad toch maar opvolgen.
Wanneer je geen snoeper bent zoals ik (al kan ik niet van de chocolade afblijven)en toch poetst doet het geen deugd als de tandarts verteld dat je een rotte tand hebt :-( en als het dan ook nog geen makkie is om die tand te 'redden' dacht ik : Fruit is dus NIET goed!! Meer groenten dan fruit eten dus.
Heb ik dat al verteld dat ik tien keer liever beval dan naar de tandarts ga. Pfff. In januari moet ik terug....
 Kinderen die Ipadden op een doordeweekse avond.
 De kast in de bureau. Een heel leuk Kerstgeschenkje was de nieuwe foto van ons steunkindje. Wat is hij al groot geworden ook !! En de nieuwste foto van ons Fee mag er ook bij pronken.
En dan mijn handtas zit meestal propvol. Ik sleur meestal geen babytas mee ook al zijn er prachtige exemplaren, maar ik vind dat alleen maar meer ballast. Dus ik gooi alles in mijn handtas. Luiers, doekjes, doekjes, speelgoed, .... Soms wel een grappig zicht !!
Eten jullie veel fruit?
En heb je wel of geen babytas? Hoe heet zo een ding nu eigenlijk ook al weer?

Fijne avond !! Ik verbijt nog even de pijn van mijn tandartsbezoek.

Reacties

 1. We eten niet zo super veel fruit, maar de kinderen drinken (dronken) wel veel fruitsap en diksap (even slecht, volgens de tandarts). Gevolg: ze waren 8 en 11 jaar, en ze zaten met extreme tanderosie! :( Ik verschoot me een bult! Je denkt dan goed te doen, als mama. Ik zat gelijk met een schuldgevoel van hier tot in Tokyo! "Gelukkig" zijn het vooral de melktandjes, maar vanaf die dag: enkel nog (spuit)water, op tandartsvoorschrift, om de definitieve tanden te sparen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor veel fruitsoorten ben ik allergisch. Daardoor neig ik al meer naar groenten tussendoor. Ik ben dus blij met wat je tandarts zei.
  Ik gebruik een babytas. Heb juist nooit zin in een handtas. Alleen als ik moet werken neem ik er 1 mee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 2 stuks fruit eet ik meestal. Wat een leuke foto's. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik at altijd fruit 's avonds, maar dat bleek ook niet zo goed, spijsvertering en zo. Gevolg: ik at dan maar chips, koekjes... Lijkt me nu ook weer niet zo ideaal. Ben maar weer teruggekeerd naar fruit dus. Gelukkig heb ik goede tanden, en heb ik er geen last van. Andere dingen werken dan weer minder goed :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.