Hoe geraak je in de Kerstmood ?

 1)Je laat de kinderen veel tekeningen maken en hangt ze ergens op en prijst ze de hemel in tot de kerstboomtekeningen je de keel uithangen.
2)Je zet een Kerstboom natuurlijk. Alles mag, maar de onze is gewoon dezelfde (ongeveer)als de voorbije jaren. Een NEP Kerstboom en dit jaar zonder piek want die is gesneuveld. Je zet ook wat Kersthoekjes.
 3) Het mooiste Kerstkaartje krijgt een ereplaats en dat is toch wel deze. Ja. Het zijn Mats en Fee :-).
 4) Vergeet de Kerststal niet. Je hebt die in alle soorten. Dit is sinds vorig jaar de onze. Al kreeg ik wel de opmerking van één der zonen dat het kindeke al gekomen is...
 5)Af en toe koop je eens wat Kerstdecoratie bij. Zo kocht ik dit jaar parels, gewoon in de Colruyt. Deze houten ster kocht ik al jaren geleden in de Oxfam. Ook dit jaar kocht ik daar iets voor in de boom. Namelijk een bal!
 6)Je laat ook wat Kerstboeken rond slingeren en winterboeken en koopt al wat Kerstcadeautjes (zie links bovenaan). Onder de boom kan niet want dan zou Mats ze allemaal open maken. En dit jaar kocht ik ook een mini roze Kerstboom al vind ik het tot hiertoe een miskoop. Al neem ik dit boompje wel mee op vakantie binnenkort om de Kerstmood niet te verliezen.
7) Je kan ook decoratie buiten hangen en ondanks de berichten over stroomtekort hebben we ze toch opgehangen want ik blijf het heel mooi vinden (nog geen foto van getrokken).
Nu we geen gordijnen meer hebben vind ik het ook heel plezant om in het donker thuis te komen en de oprit op te rijden van ons huis en dan al dat moois (en warms)binnen te zien.

En de week voor Kerst ziet er hier zo uit:

-oudercontacten bij de vleet
-tandartsbezoek
-al naar de kapper geweest
-morgen manicure
-al cadeautjes gekocht voor 't school tussen de 2 en 5 Euro weet je wel
-en ook al andere cadeautjes
-een inspecteur van de verzekering binnen gelaten wegens een schadegeval van maanden geleden al
-en was, was, was

Met Kerst doen wij trouwens niet echt veel speciaal. Ik ga een klein beetje uitgebreider koken op Kerstdag zelf en de kleintjes krijgen iets klein en de ouderen niets want de Kerstman weet ons niet meer wonen.

Met Oud & Nieuw zal het een tikkeltje anders zijn. OUD wordt 'gevierd' met pizza, chips, nootjes, pannenkoeken, champagne toch wel, enzovoorts. We zetten hier een nieuwe traditie door niet meer uitgebreid te tafelen op de laatste dag van 't jaar, maar gewoon rustig aan een spelletje te spelen en Tv te kijken.
En ja. Er wordt wel afgeteld en cadeautjes gegeven al heb ik me er dit jaar redelijk gemakkelijk vanaf gemaakt. Maar dat vertel ik nog wel een keer.
Op Nieuwjaarsdag gaan we wel brunchen overdag. Dat is makkelijker met de kleintjes.

Nu enkel nog in die Kerstmood geraken dus.

Reacties

 1. kerstmood...je huisje is toch al een en al kerst,zooo fijn,al die leuke tekeningen,kerstboom voor de kids(super en mooi!),een supertoffe nog nooit geziene kerststal,kerstboeken...nu nog enkel een kerstbuche(taart)en t is compleet,grapje!
  nee,ik doe mn petje af voor je!heel gezellig!groeten debora

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ik las kerstkoekjes ipv hoekjes, en zocht in de schaal op tafel naar de lekkere koekjes... ;-) Maar verder ben ik het helemaal met je eens! Met Kerst kook ik voor 13 man (peanuts voor jou! ;-)), dus toch wel wat stress, maar Nieuwjaarsavond ziet er bij ons thuis zowat hetzelfde uit als bij jou. Ik zal aan jullie denken, die avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo zal het bij de meesten er uit zien. Wij hebben al jaren geen boom meer. Ik heb nu takken in een vaas gezet met verlichting en versiering. Vind het net zo gezellig. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En meer moet dat niet zijn! nah! Fijne feestdagen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.